skip to Main Content

In 2013 ben ik met vrijwel geen schilderervaring begonnen aan de tweejarige opleiding aan de Academie voor Kunst en Ambacht onder leiding van Lukas Stofferis. Tijdens de opleiding hebben we geleerd om op ambachtelijke wijze bezig te zijn met de schilderkunst terwijl we heel vrij werden gelaten om onszelf uit te drukken zoals we dat zelf wilden. Hier en daar werd er advies gegeven, maar uiteindelijk bepaalden we zelf wat we wilden schilderen. Het ging erom hoe we op de juiste manier gebruik maakten van het materiaal. Veel van de schildertechnieken die we hebben geleerd zijn vrijwel helemaal in de vergetelheid geraakt maar worden dankzij deze opleiding toch nog enigszins in stand gehouden. Omdat we tijdens de opleiding ook de kans kregen om verder te experimenteren met de mogelijkheden van deze klassieke schildertechnieken, hielden we niet stug vast aan hoe het vroeger werd gedaan, maar werd het een combinatie van klassiek en nieuw.

Met plezier kijk ik terug naar de twee jaar van de opleiding waar ik meer heb geleerd dan ik ooit zou kunnen leren bij andere kunstopleidingen.

Lukas Stofferis is een goeie docent die duidelijk heel veel kennis heeft van zijn vakgebied en ook open staat voor nieuwe ideeën om zo zijn kennis uit te breiden en deze weer te delen met zijn studenten.

Rattan Bhagwandin, Den Haag

Back To Top